Svar fra fertilitetslægen

Fertilitetsbehandling

Spørgsmål:

Min mand og jeg er i fertilitetsbehandling, grundet min endometriose. Det sidder på tarm og mine æggeledere er lukket. Jeg har yderligere en cyste på omkring 3 cm ved den ene æggestok. Vi er i icsi behandling og har været igennem 3 ægudtagninger. 1 ægudtagning: 1 frisk æg lagt op, ved hjerteblinkscanning blev der konstateret missed abortion og jeg fik en provokeret abort, 1 fryseæg lagt op: negativ test. 2. Ægudtagning: ingen æg udviklede sig tilstrækkeligt. 3. Ægudtagning: et frisk æg lagt op, jeg blev overstimuleret og gravid, ved 12 ugers scanning blev der konstateret manglende kranieknogle, jeg fik provokeret abort. 1. Fryseæg: negativ test. 2. Fryseæg: hcg på 11, steg til 22 og faldt så til 6. 3. Fryseæg: hcg på 21, faldt til 20. Vi har to æg tilbage på frys. Jeg forstår ikke, hvorfor der bliver dannet hcg (jeg ved det er alt for lavt) og det efterfølgende falder. Hvad kan være årsagen hertil?

Svar:

Det er meget trist at de mange behandlinger ikke har givet den ønskede blivende graviditet.

Det er svært at svare præcist på, hvorfor at mange af behandlingerne har givet kortvarige graviditeter der spontant går til grunde.

Det er mit forslag at du udredes for gentagne aborter (abortus habitualis). I forbindelse med den udredning finder man måske en forklaring på de mange aborter.

Udredningen for abortus habitualis foregår via behandlende klinik.

Svar fra fertilitetslægen

Få nyhederne fra Endometriose Fællesskabet først

Skriv dig op til Endometriose Fællesskabets nyhedsbrev og få de seneste nyheder og information om aktiviteter direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer én gang månedligt.