Adenomyose

Dette materiale er venligst udlånt fra den norske endometriose forenings hjemmeside. Vi takker for, at vi må bruge det til deling i Danmark. Det norske materiale er oversat til dansk af den danske forening, og derefter gennemgået af Endometriose Teamet på Århus Universitetshospital og tilrettet danske forhold.

Endometriose Fællesskabet prøver på denne måde at informere om adenomyose, som på mange måder ligner og skal behandles som endometriose, men som er en selvstændig diagnose.

Vi vil på bedste vis prøve at rådgive omkring adenomyose. Mange kvinder lever med begge diagnoser, og symptomer kan være svære at skelne fra hinanden. Det er ligeledes vigtigt, at behandling sammensættes, så begge sygdomme er bedst muligt behandlet.

Vi gør opmærksom på, at der er to specialcentre i Danmark for endometriose. Dette er centre, der skal behandle de sværeste tilfælde af endometriose og altid, hvis der er tale om endometriose på tarm og blære.

Endometriose Fællesskabet anbefaler også altid, at man opsøger et af disse centre, hvis man ikke er velbehandlet på det oprindelige sygehus.

Få nyhederne fra Endometriose Fællesskabet først

Skriv dig op til Endometriose Fællesskabets nyhedsbrev og få de seneste nyheder og information om aktiviteter direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer én gang månedligt.