Socialrådgivere

Som socialrådgiver kan du hjælpe kvinder med endometriose. Hvis ikke du kender til sygdommen, eller hvordan den rammer, kan det dog være svært at vejlede. Derfor har vi samlet lidt hjælp til dig som socialrådgiver til kvinder med endometriose her.

Hvordan rammer endometriose?

Endometriose rammer de enkelte kvinder meget forskelligt. Der kan være kvinder med endometriose, som har svære kroniske smerter, eller de kan være plaget af overvældende træthed, mens andre kan have en nogenlunde normal hverdag og passe et fuldtidsjob.

Ligeledes reagerer de meget forskelligt på behandlingsmetoder, så det der måske har virket for en kvinde, har ikke samme gode effekt for den næste.

En del kvinder med endometriose har afprøvet adskillige behandlingsformer eller været igennem flere operationer, uden den store effekt.

Sådan hjælper du kvinder med endometriose

Kvinder med endometriose har brug for din hjælp til at finde deres plads i samfundet. Det er utroligt vigtigt, at du som deres sagsbehandler er lyttende og sætter dig ind i den komplekse verden, kvinden hidtil har navigeret i.

Kvinder med endometriose kender i de flestes tilfælde deres krop langt bedre end behandler m.v., da mange af dem har været i gennem et langt udredningsforløb, hvor de har oplevet mistro omkring, at de reelt er syge. De har gennemgået mange undersøgelser uden, at de i mange tilfælde er blevet taget seriøse med hensyn til, at de virkelig havde smerter og var syge.

Nogle har endda fået besked om, at det hele var noget, der foregik i deres hoved, og når de så endelig får en diagnose, er deres underliv og indre organer så ødelagte, at det i flere tilfælde ikke står til at redde, fordi diagnosen har været alt alt for længe undervejs. De mange års udredningen har medført, at kvinden gennem mange år har gået uden reel behandling, og derfor har sygdommen haft rig mulighed for at udvikle sig.

Den lange udredningsproces medfører også ofte, at kvinden er stærkt smerteplaget, kan være depressive samt har en kæmpe sorg over alt det som ikke længere er muligt i deres arbejds- og sociale liv.

Uanset om kvinden har brug for hjælpemidler, en §56 aftale, et flexjob eller en førtidspension, så er det dig, som socialrådgiver, der kender reglerne og kan hjælpe den enkelte til at finde hendes plads i samfundet.

Læs mere om rettigheder ved endometriose her

Få nyhederne fra Endometriose Fællesskabet først

Skriv dig op til Endometriose Fællesskabets nyhedsbrev og få de seneste nyheder og information om aktiviteter direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer én gang månedligt.