Forskning

Her opdaterer vi med de seneste nyheder om forskning inden for endometriose. Læs mere herunder.

 

NYHED: FEMaLe-projektet søger deltagere:

2) Oplever du forringet livskvalitet, udpræget træthed eller vedvarende smerter, som skyldes endometriose?

Så har du muligheden for at deltage i et forskningsprojekt, som har til formål at undersøge virkningen af et digitalt mindfulness- og acceptbaseret behandlingsprogram til håndtering af de negative fysiske, psykiske og sociale symptomer og følgevirkninger ved sygdommen endometriose. Læs hvordan du tilmelder dig her.

FEMaLe projektet

FEMaLe projektet er en sammenslutning mellem 16 europæiske partnere, der vil skabe opmærksomhed om sygdommen med det ultimative mål at forbedre livskvaliteten hos kvinder med endometriose.

I dette afsnit har vi samlet forskningsresultaterne fra FEMaLe til dig, så du er opdateret på den nyeste viden. Du kan med fordel også følge FEMaLe-projektet via deres hjemmeside eller Instagram. 


Forskningsresultater fra FEMaLe

Forskning om kost og livsstil ved endometriose

På nuværende tidspunkt er der foretaget meget lidt forskning, som retter sig direkte mod, hvad der er godt at spise, når man har endometriose.

Hovedparten af de eksisterende videnskabelige studier på området har undersøgt sammenhængen mellem indtag af bestemte fødevaregrupper og forekomsten af endometriose. Der findes lige nu kun meget få koststudier, som har undersøgt sammenhængen mellem indtag af bestemte diættyper og de symptomer, som oftest er forbundet med endometriose.

På grund af de sparsomme forskningsstudier er evidensen også for sparsom til at lave deciderede anbefalinger ud fra. Derfor har vi under kost og livsstil givet vores 10 råd til endometriose-venlig kost og livsstil samt vores idéer til opskrifter ud fra vores erfaringer fra kvinder med endometriose.

Spørgeskema rapport

Denne rapport skitserer Endometriose Fællesskabets undersøgelse om underlivssmerter og endometriose, som forløb fra 18. maj 2020 til 24. september 2020. I perioden gennemførte 2.161 kvinder spørgeskemaet, og 473 kvinder besvarede spørgeskemaet delvist.

Få nyhederne fra Endometriose Fællesskabet først

Skriv dig op til Endometriose Fællesskabets nyhedsbrev og få de seneste nyheder og information om aktiviteter direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer én gang månedligt.