Endometriose Fællesskabets podcast

Afsnit 1 til 8: Tarm i balance – en podcast, der udfolder og afprøver low FODMAP diæten som lindring af irritabel tyktarm. Podcasten er tilrettelagt og produceret af Cecilie Pødenphandt Kristensen. Læs mere

Bag om “Bloody Hell” – en samtale podcast af Louise Dreisig Podcasten er tilrettelagt og produceret af Louise Dreisig. Læs mere.

Listen to "Endometriose Foreningens Podcast" on Spreaker.

Musikken, i Endometriose Foreningens podcast, er designet og produceret af Rasmus Schwenger

Tarm i balance

Følg Cecilie, der har endometriose og irritabel tyktarm, når hun i samarbejde med klinisk diætist Mia Schomacker forsøger at få styr på det kaos, der foregår i hendes tarme. Mia har som klinisk diætist og kandidat i sundhedsvidenskab specialiseret sig i endometriose og mave-tarmproblemer. Forskning har vist, at low FODMAP diæten kan afhjælpe symptomerne ved irritabel tyktarm hos 3 ud 4 personer med irritabel tyktarm. Forskning viser også, at op imod 70% af kvinderne med endometriose også lider af irritabel tyktarm, og at diæten dermed kan hjælpe kvinder med endometriose med at få mere ro og balance i mave og tarm. Tanken med denne podcast er, at du, der selv døjer med en urolig mave og tarm, kan få inspiration og vejledning til at kaste dig ud i diæten.

Bag om “Bloody Hell”

Hvorfor er en bog om endometriose egentlig vigtig? Det er der simpelthen så mange gode grunde til, at jeg umuligt vil kunne liste dem alle op. Men der ligger mange tanker og mange overvejelser bag min bog ‘Bloody Hell’. Dem vil jeg gerne fortælle jer alle om, så derfor inviterede jeg min gode ven og mange-årige makker på Liga på P3, Jesper Holm, med i podcast-studiet, så vi sammen kunne få alle pointerne frem. Og måske endda begge lære noget undervejs.

Kvinde kend din mens

Oplever du smerter under din menstruations? Er sex forbundet med smerter? Eller frygter du, det kan blive svært at blive gravid?

Det er vigtigt, at du kender din menstruation for at vide, om den opfører sig, som den bør, eller om du faktisk render rundt med symptomer, som i sidste ende kan skyldes en sygdom.

I denne podcastserie Kvinde kend din mens taler vi med to praktiserende læger, en gynækolog, en endometriosespecialist fra Aarhus universitetshospital og en fertilitetsspecialist, så du kan komme til at kende din menstruation, uanset hvor du er i din livscyklus.  

Vi spørger om alt det, du skal vide, så du kan overveje, om du bør kontakte din egen læge. 

Du kan også høre podcasten, inden du har en aftale med en gynækolog, endometriosespecialist eller fertilitetslæge, så du ved, hvad du går ind til, og hvad der skal ske.  

Hvad sker der inde hos lægen, gynækologen, endometriosespecialisten og fertilitetslægen? Hvilke undersøgelser kan du komme ud for? Hvilke spørgsmål stiller de? Hvilke symptomer kan betyde sygdom? Hvilke løsninger og behandlinger findes der? Hvor stor er sandsynligheden for, at du kan få børn? Hvad går en fertilitetsbehandling ud på step by step? 

Husk, hvis du har spørgsmål eller brug for yderligere vejledning, så kan du altid kontakte Endometriose Foreningen på www.endo.dk – her kan du bestille et opkald eller sende en mail. 

Endometriose Foreningen er afsender på podcasten.
Podcasten er produceret og tilrettelagt af Cecilie Pødenphandt Kristensen 
Musikken er designet og produceret af Rasmus Schwenger

Få nyhederne fra Endometriose Fællesskabet først

Skriv dig op til Endometriose Fællesskabets nyhedsbrev og få de seneste nyheder og information om aktiviteter direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer én gang månedligt.