Svar fra fertilitetslægen

Skal jeg sige ja tak til operation og IVF-behandling?

Spørgsmål:

Hej brevkasse

Vi har forsøgt os med fertilitetsbehandling IUI-H, da vidste jeg ikke, at jeg havde endo. Efter behandling med Gonal-F fik jeg en stor oppustet mave og store smerter i underlivet, hvorefter de fandt en cyste på tre cm på venstre æggestok. De siger, jeg ikke har en stor men alderssvarende ægreserve (er 38 år), og har ikke børn endnu. Jeg blev så sendt til Riget til udredning, hvor de fandt endo i min blære, endetarm og i skede oppe ved livmoder, hvilket helt sikkert har bremset mine chancer for at opnå en graviditet.

De tilbyder mig nu operation, hvor de fjerner cyste, endo på tarmvæg og både indeni og udenpå blære, hvorefter de vil anbefale IVF efterfølgende. Synes du. at jeg skal gøre dette? Jeg var nemlig bange for ikke at kunne gennemføre en IVF hormonbehandling efter ikke at have kunnet gennemføre en hormonbehandling til IUI-H, som jo er langt mildere.

Jeg synes, at det er en svær beslutning – men vil jeg rigtig gerne have børn.

Tak for god brevkasse !

Svar:

Kære medlem af Endometriose Foreningen.

Jeg kan forstå, at ægreserverne er fundet alderssvarende.

Ud fra den korte beskrivelse af din sygdomshistorie, så synes jeg umiddelbart, at det er en god plan, de har lagt ved Rigshospitalet.

Det er vigtigt, at IVF-behandlingen startes op i perioden efter operationen.

Held og lykke fremover.

Med venlig hilsen
John Kirk

Svar fra fertilitetslægen

Få nyhederne fra Endometriose Fællesskabet først

Skriv dig op til Endometriose Fællesskabets nyhedsbrev og få de seneste nyheder og information om aktiviteter direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer én gang månedligt.