Svar fra fertilitetslægen

Fryseblatocyster eller friske blastocyster

Spørgsmål:

Jeg har svær endo og fik min datter efter behandling på offentlig klinik, hvor jeg først fik et 3-dages æg op (negativ graviditetstest) og et par måneder senere brugte vi vores ene fryseblastocyst, der blev til vores datter. Så det gik – når alt kommer til alt – ret hurtigt.

Nu er vi i gang igen i forsøget med at få barn nr 2, denne gang i det private. Det hele begyndte rigtig godt, vi fik 5 blastocyster på frys og jeg fik lagt én blastocyst op. Desværre var dette forsøg negativt, og jeg kan mærke, det har slået mig ud, for det lyder til, friske blastocyster er mere lovende end fryseblastocyster? Planen fra klinikkens side er nu, at jeg næste gang skal i ustimuleret FER.

Jeg er i tvivl om denne behandling er bedst, og spørger derfor jer. Da jeg blev gravid med min datter, var jeg i stimuleret fryseforsøg med østradiol og crinone. Dengang var jeg 34 år. Nu er jeg 36 år. Hvilken type behandling vil I anbefale ift mine fryseblastocyster, og er det rigtigt, fryseblastocyster har mindre chance end friske blastocyster?

På forhånd tak for jeres svar!

Svar:

Hej.

Det er glædeligt at det gik hurtigt at opnå første graviditet, og at I nu har fået en datter.

Med hensyn til graviditets chancerne ved brug af friske eller optøede blastocyster, så er det generelt således, at de fleste klinikker har helt ens graviditets rater.

Der synes også at være helt ens graviditets rater ved brug af naturlig cyklus i forhold til en cyklus styret af Østradiol og Crinone.

Det har været diskuteret om abort raten er højere når der bruges en styret cyklus i forhold til en naturlig cyklus. Det er dog ikke et entydigt svar som situationen er nu.

Umiddelbart tror jeg det er tilfældigt at du ikke er blevet gravid endnu. Jeg bedømmer jeres chancer for at opnå graviditet til at være ganske gode.

Jeg håber at I kan bruge mit svar.

Svar fra fertilitetslægen

Få nyhederne fra Endometriose Fællesskabet først

Skriv dig op til Endometriose Fællesskabets nyhedsbrev og få de seneste nyheder og information om aktiviteter direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer én gang månedligt.